عجايب هفتگانه خليج فارس (سايتهاي گردشگري معروف جزيره قشم)

عجايب هفتگانه خليج فارس (سايتهاي گردشگري معروف جزيره قشم)

لاک پشت های پوزه عقابی

زيستگاه هاي مرجاني، جنگل هاي حرا، سواحل ماسه اي، صخره اي و گلي محيط دلپذيري را براي ادامه حيات اين آبزيان غول پيكر و با شكوه فراهم آورده است. از بين پنج گونه لاك پشت های دريايي، گونه های عقابی و سبز جزيره قشم را برای ادامه حيات خود برگزيده اند. لاك پشت هاي عقابي هرساله به سواحل روستاي شيب دراز پناه می آورند و تخم گذاری می کنند. پس از گذشت دو ماه هزاران بچه لاك پشت جزيره را به سمت خلیج فارس ترك مي كنند.


جزاير ناز

اين جزاير که در ساحل جنوبی قشم قرار دارند، با صدف ها و ماهيان رنگارنگ، ساحلی ماسه اي و پهناور، غروبي خيره كننده و زیبا و چشم اندازی بی همتا از خلیج فارس، ذهن را جلا داده و بیننده را به تفكر وا مي دارند. علاوه بر آرامش و زیبایی ساحل، دیدن صدف ها و مرجان ها در طرح و رنگ های مختلف و متنوع، هیجان و لذت خاصي را به همراه دارند. در زمان جزر می توان پیاده بر روی ماسه های نرم و مرطوب بستر دريا قدم زد و به جزیره رسيد.

دلفين هاي خلیج فارس

پرش دلفین ها هر بیننده ای را به شور و شادی غیر قابل وصفی وا می دارد. کسانی که از آب وحشت دارند در کنار دلفین ها کاملا احساس آرامش می کنند. دلفین ها می توانند مثل یک دوست مهربان باشند و با انسان به ویژه کودکان رابطه ی بسیار خوبی برقرار کنند. بازديد از موج سواري اين آبزيان با شكوه و سراسر هيجان از مهم ترين جاذبه هاي عجایب هفتگانه قشم مي باشد.


جنگل هاي حرا

يكي از مهم ترين كانون هاي تنوع زيستي بر روي كره زمين به شمار مي آيند. اين جنگلها از يک يا گاهي دو گونه مانگرو تشکيل شده و فراوان ترين گونه آن حرا است كه اسم علمي آن به واسطه تحقيقات دانشمند پارسي ابوعلي سينا (Avicennia Marina) نام گزاري شده است. بسياري از آبزيان شامل انواع ماهي ها، خرچنگ ها، ميگوها، دلفين ها و لاك پشت هاي دريايي در این زيستگاه به بهترين نحو رشد و تكامل مي يابند. هرساله بيش از صد گونه پرنده در مسير مهاجرت به اين مكان مي آيند و بيش از شش ماه از سال را بواسطه امنيت و فراواني غذا در حرا مي گذرانند.

غار نمکی

در غربی ترین بخش جزیره توده نمک سینه زمین را طی میلیون ها سال شکافته و منطقه نمکدان را ایجاد نموده است. نمکدان همچون گنبدی استوار مشرف به خلیج فارس سر برافراشته و زیبایی های بی همتای خود را به زیبادوستان به ارمغان آورده است.
چشمه های سپید، دریاچه شور، دره های خیال انگیز، ساحل آرام و از همه مهمتر غارهای نمکی بی مانند بخشی از جاذبه های این زیبای سرخ به شمار می رود.
طولانی ترین غار نمکی جهان به طول 6800 متر با تالارهای های رویایی، قندیل های چند متری، شکوفه های میلیمتری و دیواره های رنگارنگ که چشم هر بیننده ای را مسحور و مبهوت خود کرده و چیره دستی نقاش بی همتای آن را به نمایش می گذارد، در این گنبد قرار دارد.

تنگه چاهکوه

در بخش میانی ژئوپارک جهانی قشم تنگه اعجاب انگیز چاهکوه قرار داشته که حاصل گسل و فرسایش است. بارندگی فصلی همچون تیشه ای برنده دل زمین را کاویده و دره بسیار با شکوه چاهکوه را ایجاد نموده است. آرامش و سکوت خیالی این تنگه هر انسانی را به آرامش دعوت می کند. جنس این دره از ماسه سنگ مارنی بوده که بدلیل جریان آب حاصل از بارندگی اشکال کارستی و حفره های قاشقی شکل را ایجاد نموده است. مردم محلی منطقه نیز از دیرباز از این مکان جهت جمع آوری آب استفاده کرده و چاه هایی در بستر تنگه حفر نموده اند که به همراه کوه های تشکیل دهنده دیواره تنگه، وجه تسمیه آن را تشکیل داده اند.

دره ستاره ها

در مجاورت روستای برکه خلف دره ای متشکل از ستون ها و حجم های سنگی عجیب قرار دارد که حاصل فرسایش زمین توسط بارندگی های رگباری فصلی است. این احجام سنگی، دره ستاره ها را به گونه ای آراسته است که گویی این منطقه متعلق به زمین نبوده و بخشی از یک سیاره دیگر است.  این دره از یک لایه نازک ماسه سنگ مارنی در بالا و یک لایه ضخیم مارنی سست در پایین تشکیل شده است. فرسایش مارن که نسبت به ماسه سنگ مقاومت کمتری از خود در برابر فرسایش نشان می دهد، باعث ایجاد پیکره های قارچی ، ستون های دودکشی شکل و حجم های عجیب سنگی شده است.


ادامه دارد . . .

نویسنده : محمد زمانی

Logo

مرکز غواصی ایران با هدف افزایش علم وشناساندن این رشته مفرح در کشور عزیزمان ایجاد شده است نویسندگان این سایت از غواصان کار آزموده و با سابقه می باشند و استادان و مدرسان در باﻻ بردن سطح علمی این رشته در ایران در کنار ما خواهند بود.

logo-samandehi